"Nyt tehdään lapsille sipulipihvit"

Alle kymmenvuotiaana muistan kuinka isä joskus, hyvin harvoin tosin, osallistui ruoanlaittoon. Yleensä hänen tekeleensä olivat rasvaisia tai muuten ronskin metsämiehen kulutukseen tarkoitettuja.

Kaksi ruokalajia ovat erityisesti jääneet mieleen Taluskylän ajalta, toinen olivat lätyt pikkupannulla paistettuina ja toinen "sipulipihvit". Ensin mainittuja voisi kehua, sillä ne olivat liki kakkutaikinamaisesta taikinasta paistettuja ja makoisia, lasten suuhun erityisesti.

Sipulipihvit sen sijaan olikin jekkuruoka, jolla ei ole mitään tekemistä pihvin kanssa. Mainostettuaan pihvejään, hän sai lapset odottamaan jotakin mielenkiintoista, kuten sitten kävikin.

Hän leikkasi isoja sipuleita viipaleiksi ja nauraa hekottaen paistoi lapsille "sipulipihvit".